ИНТЕРВЈУ НАЈЧЕВСКА: ПАНДЕМИЈАТА НЕМА ДА НЕ НАУЧИ НА СОЖИВОТ, ОВАА КРИЗА САМО ЌЕ ГИ ПРОДЛАБОЧИ РАЗЛИКИТЕ

На секој политичар принципите мора да му бидат однапред поставени, видливи и јасни за граѓаните. Нивното почитување и постапувањето согласно истите е едно од основните мерила на одговорноста.  Кога зборуваме за вредносен систем и основни принципи, секое решение едноставно треба да се вклопи во нив, затоа што некој дошол на власт тврдејки дека може да направи промена токму во насока…

Read More

ТОРТЕВСКИ: ДА СУМ НА МЕСТО НА ЧУЛЕВ БИ СИ ДАЛ ОСТАВКА, ПА НЕКА СЕ ВИДИ КОЈ ЈА ИМА ЦЕЛАТА ОДГОВОРНОСТ

Откако почна пандемјата разликувам два периоди. Првиот е кога одлуките ги носеше струката и тогаш беа одлични. Вториот е кога Владата почна да калкулира и да се води од партиски, политички и верски мотиви. Повластувањето на верските заедници и калкулирањето со нивната поддршка за изборите на крај не’ доведе да станеме земја со најлоши резултати во Европа и за тоа…

Read More

Твоја партија е за свикување на Собранието и редовни избори во декември

Додека двете најголеми политички партии СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ се препукуваат за изборниот датум и се натпреваруваат кој повеќе „се грижи“ за државата и граѓаните, условно кажано малите партии, кои не се дел од двете најголеми коалиции, остануваат на политичките маргини. Професорката Мирјана Најчевска од Твоја партија која има поднесено кандидатски листи за изборите смета дека Собранието мора да продолжи да…

Read More

Соопштение за компромитиран полициски час во Македонија

Твоја партија изразува загриженост заради непрофесионалното и незаконско делување на МВР и отсуството на било каква одговорност за направените пропусти и прекршувања. Воведувањето полициски час, за прв пат во историјата на Република Северна Македонија, беше направено со одлука на Владата, а со цел поефикасно справување со КОВИД 19. Уште од првиот ден беше видливо дека: – Полицијата е задолжена да…

Read More

Твоја партија уште еднаш остро се спротиставува

Твоја партија уште еднаш остро се спротиставува на нефункционирањето на Собранието и едноставното продолжување на активностите поврзани со изборите по прекин од над два месеци, без соодветна одлука на Собранието. Твоја партија посебно се спротиставува на свикувањето лидерски средби на претствници на пет политички партии и одржувањето на пара-систем на управување во државата, кој ја извлекува власта од институциите на…

Read More

Симнување на маските

Една моја ФБ пријателка ми напиша: „Штом ќе се влезе во политика… не може да е сѐ црно или бело… и така да се делува во политика… а вас ќе ве видиме допрва колку ќе бидете принципиелна кога ќе гласате во парламент… личните ставови може само дома да си ги изнесувате… ама во парламент мене… и илјадници како мене ќе…

Read More

mk_MKMacedonian
sqAlbanian mk_MKMacedonian
×

Кликнете на еден од нашите претставници подолу за да разговарате на WhatsApp или испратете ни е-пошта на contact@tvoja.org

× Како можеме да ви помогнеме?